Desert: Îngheţată cu fistic

De Ileana,

Ingrediente

  • 5 bucata ouă
  • 1 litru lapte
  • 300 g zahăr
  • 4 pachet esenţă de fistic
  • plic zahăr vanilat
  • 200 g fistic prăjit
  • 500 ml frişcă
  • 300 g căpşune
  • 150 g fulgi migdale

Mod De Preparare

1. Se separă ouăle. Se freacă gălbe-nuşurile cu zahărul şi cu un praf de sare. Se adaugă laptele călduţ şi se fierb pe baie de aburi, până se îngroaşă, apoi se dau deoparte să se răcorească.
2. Separat, se bat albuşurile spumă cu zahărul vanilat şi se adaugă compoziţia de gălbenuşuri răcită. Se pun esenţa de fistic şi fisticul rumenit, apoi frişca. Se încorporează şi se toarnă în boluri, apoi se bagă în congelator.
3. Se serveşte ornată cu fulgi de migdale şi căpşune proaspete.

Evaluează
Media Rating
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 2 Review(s)
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.