Desert însiropat

Desert însiropat

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 5 cani lapte
  • 1 cana griş
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 5 linguri zahăr
  • stafide
  • coajă rasă de lămâie
  • sirop din dulceaţă de vişine

Mod De Preparare

1. Se amestecă laptele cu zahă rul, se adugă zahărul vanilat şi se pune totul la fiert.

2. Când laptele începe să fiarbă, se dă focul mic şi se adaugă grişul în ploaie, amestecându-se repede.

3. Se lasă în continuare la fiert la foc mic până se îngoraşă, dar se amestecă din când în când.

4. Se ia de pe foc şi se pune în castronaşe mici. Deasupra se pun stafidele, siropul din dulceaţă şi coaja de lămâie.

Evaluează