Desert: Prăjitură cu lămâie şi nuci

De Ileana,

Ingrediente

  • 8 bucati ouă
  • 270 g zahăr pudră
  • 250 g unt
  • câteva picături de esenţă de lămâie
  • 200 g făină
  • praf de sare
  • esenţă de lămâie
  • 2 linguri cafea solubilă
  • 150 g nucă măcinată

Mod De Preparare

1. Se freacă untul cu zahărul pudră, cu un praf de sare şi cu esenţa de vanilie.
2. Se adaugă ouăle unul câte unul şi, la final, făina cernută. Se încorporează uşor şi se împarte compoziţia în două.
3. O parte din compoziţie se amestecă cu esenţa de lămâie, iar cealaltă cu nuca măcinată şi cafeaua solubilă.
4. Se tapetează tava cu unt şi se toarnă compoziţia cu nucă. Se întinde uniform, iar deasupra se toarnă compoziţia cu aromă de lămâie. Se coace la 160°C până se rumeneşte.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)