Desert: Prăjitură delicioasă cu cireşe

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

  • 10 ouă
  • 100 g unt
  • o esenţă de vanilie
  • un praf de sare
  • 175 g zahăr
  • 125 g făină
  • 500 g cireşe mari
  • 100 g pesmet

Mod De Preparare

1. Se topește, pentru început, untul la baie de aburi și se lasă să se răcorească, să aibă aceeași temperatură cu restul ingredientelor.
2. Se scot sâmburii cireşelor. Acestea se lasă să se scurgă de zeamă într-o sită, apoi se trec prin pesmet.
3. Se separă ouăle. Gălbenușurile se freacă bine cu un praf de sare. Se bat albușurile spumă cu zahărul. Se încorporează apoi gălbenușurile și untul topit. Se adaugă şi esenţa de vanilie. La final, se pune făina cernută. Se amestecă ușor compoziția și se toarnă într-o formă rotundă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Se pun cireșele și se dă la cuptor.
4. După ce s-a rumenit, se scoate să se răcească și se servește ornată cu cireşe şi zahăr pudră.

Incearca un desert clasic romanesc, prajitura Carpati!

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.