Desert: Prăjitură trasă în ciocolată

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 6 bucata ouă
  • 300 g zahăr
  • 175 g făină
  • 150 g nucă tăiată julien
  • 50 g cacao
  • coajă de la 2 portocale
  • zeama de la o portocală
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 50 g unt
  • 300 g ciocolată cu lapte

Mod De Preparare

1. Se freacă untul cu zahărul, se adaugă coaja de portocală, un praf de sare și ouăle, unul câte unul. Se pun nuca, vanilia, zeama de portocală, cacaua și făina cernute. Se amestecă și se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Se coace la 150°C.
2. Ciocolata se pune să fiarbă la baie de aburi împreună cu untul. După ce a căpătat luciu și consistență, se dă deoparte să se răcorească.
3. Se scoate blatul, se răcorește, apoi se toarnă glazura.

Nu iesi din bucatarie pana nu incerci si prajitura televizor!

Incearca un desert clasic romanesc, prajitura Carpati!

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete