Desert răcoros cu coacăze şi vişine

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 blat subţire de tort
  • 500 g brânză mascarpone
  • 250 ml frişcă
  • 200 g zahăr pudră
  • 20 g gelatină
  • 100 g vişine fără sâmburi
  • 100 g coacăze proaspete sau congelate
  • frunze de mentă pentru ornat

Mod De Preparare

1. Blatul se unge cu ulei, se presară cu puţin zahăr pudră şi se prinde cu o formă de tort detaşabilă. Mascarpone se amestecă cu cele 200 g de zahăr pudră şi cu frişca. Se adaugă gelatina dizolvată şi se omogenizează.

2. Crema se împarte în două părţi. O parte se amestecă cu vişinele şi se toarnă peste blat, iar cealaltă se amestecă cu coacăzele şi se toarnă deasupra. Se pune în frigider şi se lasă să se întărească cel puţin două ore.

3. Când se scoate din frigider, se îndepărtează forma de pe marginile tortului şi se ornează cu vişine şi coacăze proaspete şi cu frunze de mentă.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.