Desert: Şarlotă de căpşuni cu frişcă

De Ileana,

Ingrediente

  • 18 bucati pişcoturi
  • 7 felii gelatină albă
  • 500 g căpşuni
  • 50 g zahăr
  • 2 bucati albuşuri de ou
  • 400 g brânză slabă
  • 125 g frişcă
  • 100 g căpşune
  • 125 g frişcă
  • 1 pachet intaritor de frişcă
  • zahăr pudră

Mod De Preparare

► Gelatina se scufundă în apă rece. Jumătate din căpşuni se zdrobesc piure, iar restul se taie bucăţi mici.
► Albuşurile se bat spumă cu zahărul. Se încorporează treptat frişca, iar brânza se amestecă cu piureul de căpşuni.
► Gelatina înmuiată în apă se lasă puţin la foc mediu, apoi se încorporează şi puţină brânză din amestec şi se lasă până se topeşte gelatina complet. Se ia de pe foc, se adaugă albuşurile bătute cu zahărul, piureul de căpşuni cu brânză şi se lasă la rece, până când amestecul devine gelatinos.
► Se pune într-o formă de pudding, până ce devine ferm. Se răstoarnă pe un platou, se pun vertical pişcoturile, cărora li s-a tăiat capătul din partea de sus. Din aceste capete se face un fel de capac. Apoi se decorează cu frişcă, căpşuni şi mentă.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă