Desert: Spumă de căpşuni cu stracciatella

De Ileana,

Ingrediente

  • 500 g căpşuni
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 600 g iaurt natural
  • 1 lingura stracciatella

Mod De Preparare

► Căpşunile se curăţă de codiţe, se spală şi se taie în jumătăţi sau în sferturi (după preferinţă). Se presară cu zahăr pudră şi se lasă 10 minute deoparte, să se pătrundă.
► Iaurtul natural se amestecă cu ciocolata rasă. Cu jumătate din iaurt se umplu patru pahare de desert, iar cealaltă se amestecă cu câteva feliuţe subţiri de căpşuni. Se toarnă în paharele de desert, iar deasupra se pun restul de căpşuni, tăiate în sferturi.
Pentru cele care ţin la siluetă, zahărul se poate înlocui cu fructoză. Alege ciocolată neagră, cu peste 70% cacao.
Iaurtul folosit să fie foarte slab, chiar 0% grăsime. Astfel desertul va fi delicios şi dietetic. Perfect pentru silueta ta!

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!