Desert: Tartă cu brânză

De Ileana,

Ingrediente

  • 125 g unt sau ulei vegetal
  • 150 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • sare
  • 4 bucati ouă
  • 50 g struguri
  • 100 g caise confiate
  • 2 bucati lămâi
  • 1 kg brânză
  • 4 linguri lapte
  • 6 linguri griş
  • grăsime
  • pesmet
  • zahăr pudră
  • frunzuliţe de mentă

Mod De Preparare

►Se freacă untul împreună cu zahărul. Se adaugă zahărul vanilat, sarea şi se amestecă până se obţine o cremă. Gălbenuşurile se încorporează în crema de unt.
► Caisele se taie bucăţele. Se spală lămâile şi se rade coaja, apoi se taie jumătăţi şi se stoarce sucul. Se pun într-un castron brânza, sucul şi coaja rasă de lămâie, laptele, grişul, stafidele şi caisele şi se amestecă bine.
► Se bat albuşurile şi se pun în compoziţia de brânză, care apoi se încorporează în crema de unt. Se pune aluatul în tava dată cu grăsime şi pesmet.
► Se coace 10 minute, la 180°C, apoi la 150°C şi se mai lasă 40 de minute. Se presară tarta cu zahăr pudră şi se decorează cu bucăţele de caise confiate şi frunzuliţe de mentă.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.