Desert: Tort de napolitane

De Ileana,

Ingrediente

  • 12 bucata napolitane pentru tort
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 bucata gălbenuşuri de ou
  • 150 g ciocolată de menaj
  • 150 g alune sau migdale
  • 1 lingura rom
  • 125 ml frişcă de cor
  • 50 g glazură de ciocolată
  • 50 g ciocolată amăruie

Mod De Preparare

►Se freacă untul cu zahărul pudră. Se adaugă bucăţile de ciocolată topită gălbenuşurile şi, treptat, alunele mărunţite. Se pun deoparte 12 linguri de cremă, pentru a înmuia napolitanele. Se amestecă restul de cremă cu romul. Se păstrează puţină pentru decorarea tortului.
► Se ung uşor foile de napolitană cu crema păstrată şi apoi cu crema în care s-a amestecat şi romul. Se lipesc foile şi se acoperă şi marginile cu cremă. Se lasă la frigider cca 1 oră.
► Se unge tortul rece cu restul de cremă şi se acoperă cu glazura de ciocolată. Se decorează cu fulgi de ciocolată amăruie (se poate folosi răzătoarea).

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.