Diamante multicolore

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 150 g zahăr
  • 2 ouă
  • 400 g făină
  • 125 g nuci zdrobite
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • esenţă de portocale
  • fructe confiate sau cubuleţe de jeleuri/rahat colorate

Mod De Preparare

1. Se amestecă bine untul cu zahărul, până se topesc toate cristalele. Se adaugă ouăle, aromele şi un praf de sare.

2. Se presară treptat făina şi nuca măcinată, apoi se amestecă, până se obţine o cocă omogenă. Aluatul se înveleşte în folie şi se pune la frigider, cam o oră.

3. Se scoate coca de la rece, se întinde o foaie, cam de 1 cm grosime, şi se taie romburi egale. Se pun deasupra cubuleţe de fructe confiate/rahat/jeleuri.

4. Tava de copt de tapetează cu hârtie specială, iar deasupra se aşază fursecurile, la o distanţă de aproximativ 1 cm unul de celălalt, ca să nu se lipească între ele. Se introduc în cuptorul preîncălzit şi se lasă, la foc potrivit, cam 20 de minute. În timpul coacerii, se mai stropesc, din când în când, cu esenţă de portocale diluată în apă.

5. După ce se răcesc, se pot pudra cu zahăr vanilat.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă