1. Se pun ouăle într-un bol şi se bat spumă cu mixerul împreună cu zahărul şi sarea, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă spumoasă de consistenţa smântânei. Separat, într-un bol, se pun ciocolata, cafeaua solubilă şi puţin unt la baie de aburi şi se amestecă încontinuu să nu se facă cocoloaşe. Se mixează untul împreună cu lichiorul de migdale şi esenţa de vanilie până arată ca o cremă fină şi se amestecă puţin câte puţin cu crema de ciocolată şi cea de ouă. După ce s-au încorporat cele două creme, se pune la rece 30 de minute.
2. Foile de napolitane se decupează după forma tăvii pe care o doriţi în câte fâşii vreţi.
3. Foile se pun în tava aleasă, pe o folie transparentă să se desprindă uşor de pe formă. Se pune o foaie de napolitană, un rând de cremă, o foaie de napolitană, un rând de cremă şi tot aşa până seamănă cu tortul „doboş”.
4. Se presează cu ceva greu şi se scoate din formă, se îmbracă cu crema şi se tapetează cu nuca şi praful de cocos. Se bagă la frigider aproximativ 2-3 ore, se taie bucăţi subţiri şi se serveşte la cafea sau la ceai.