Doradă cu șampanie – rețetă de Revelion

Doradă cu șampanie - rețetă de Revelion

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 doradă de aproape 1 kg (curățată și gata de gătit)
  • 200 g ciuperci
  • 1 praz mediu
  • 1 cartof mare
  • 1 cățel de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 25 g unt
  • 1 lămâie
  • jumătate de litru de șampanie/cava
  • sare
  • piper alb
  • pătrunjel tocat

Mod De Preparare

Dorada cu șampanie este rețeta perfectă pentru mesele festive de Revelion sau Crăciun. Dorada este o opțiune bună pentru cei ce doresc o masă ușoară, săracă în calorii, dar bogată în proteine și vitamine.

Cum se prepară dorada cu șampanie

  1. Se taie prazul julien.
  2. Într-o tigaie cu puțin ulei se sotează prazul până ce devine transparent. Se condimentează cu puțină sare.
  3. Se adaugă șampania sau cava, se reduce focul la mic și se lasă să se reducă timp de 10 minute.
  4. Cartoful se taie în felii, se acoperă cu apă rece și se dau deoparte.
  5. Ciupercile se curăță de pământ și se taie felii. Se sotează în unt până încep să lase apă. Se condimentează cu sare și piper. Se iau de pe foc.
  6. Dorada se spală și se usucă cu un prosop de bucătărie curat. Se condimentează cu sare și piper. Se crestează în câteva locuri cu un cuțit ascuțit. Lămâia se taie felii și se pune în crestăturile pe care le-am făcut anterior.
  7. Într-o tavă de cuptor se așază cartofii, prazul (fără sosul de șampanie) și ciupercile. Dorada se așază pe legume și se stropește cu sucul de la lămâia rămasă.
  8. Cuptorul se preîncălzește la 200 de grade Celsius. Se dă la cuptor și se gătește timp de aproximativ 25 de minute, stropind regulat peștele cu sosul de șampanie păstrat deoparte.
  9. Se garnisește cu pătrunjel tocat.
Evaluează