O reţetă delicioasă pentru amatorii de peşte. Învaţă să faci o doradă gustosă în sos de citrice!
1. Pestele spalat se presara cu sare pe interior si exterior si se pune în tava cu ulei. Se sfarâma puţin piperul si se pune în tava. Se da la cuptor pentru 30 de minute.
2. Între timp, se razuie coaja de la câte o lamâie, o portocala, o clementina si se pune într-o oala cu apa clocotita pentru 2 minute. Apoi, se scurg cojile de citrice fierte.
3. Restul de fructe se preseaza de suc. Ceapa se pune la calit în unt si, dupa ce s-a înmuiat, se adauga zaharul si se lasa sa se caramelizeze usor. Se adauga apoi sucul strecurat, fructele stoarse si cojile fierte si scurse. Se lasa 5 minute pe foc. Apoi, se adauga uleiul si se potriveste gustul de sare.
4. Pestele se scoate din tava, se pune sosul deasupra si se aduce la masa.