Dovleac copt cu dulceaţă

Dovleac copt cu dulceaţă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 dovleac turcesc
  • 1 lingurita rasă de scorţişoară
  • 3-4 linguri zahăr
  • 2 lingurite coajă de lămâie
  • esenţă de vanilie
  • 100 ml vin alb dulce
  • 100-120 g nuci prăjite şi tocate
  • 4-5 linguri dulceaţă de coacăze sau de fructe de pădure
  • unt sau ulei pentru uns

Mod De Preparare

1. Se taie dovleacul în felii subţiri de 1-1,5 cm. Într-o tavă de copt, unsă cu unt sau ulei, se aranjează feliile de dovleac, înţepate cu furculiţa din loc în loc. Se presară deasupra zahăr, scorţişoară şi coajă de lămâie rasă şi se stropeşte cu esenţă de vanilie.

2. Se adaugă, câte puţin, vinul îndoit cu apă, pentru ca dovleacul să se înmoaie, şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, până când dovleacul se caramelizează deasupra, timp de 30-40 de minute. Se serveşte cald sau rece, ornat cu dulceaţă de coacăze şi bucăţele de nuci.

Evaluează