Dovlecei în oţet

dovlecei in otet

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 kg dovlecei
Pentru fiecare borcan:
  • 1 lingurita zahăr
  • 1 lingurita sare
  • oţet de 9°
  • crenguţe mărar

Mod De Preparare

Dovlecei în oţet – o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Încearcă această reţetă!

1.   Dovleceii spălaţi se taie felii. Apoi se pun în borcane (cu o linguriţă de sare şi de zahăr pentru fiecare borcan în parte). Se pun crenguţe de mărar în fiecare borcan.

2.   Se diluează o parte de oţet în două părţi de apă şi se toarnă peste dovlecei.

3. Se astupă borcanele şi se fierb 30 de minute din momentul în care apa a dat în clocot.

Vezi mai multe rețete cu dovlecel

Evaluează
Media Rating
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 1 Review(s)
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.