Dovlecei pane – cea mai simplă rețetă

Dovlecei pane - cea mai simplă rețetă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g dovlecei
  • 100 g faina
  • 2 oua
  • 100 g pesmet
  • 50 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Mod De Preparare

Dovleceii pane sunt gustarea ideală pentru zilele în care nu vrei să stai prea mult timp în bucătărie. Sunt atât de gustoși încât unii au îndrăznit să le spună șnițele de dovlecei.

Cum se prepară dovleceii pane

1. Se spală dovleceii. Se taie rondele potrivite (nici prea groase, nici prea subțiri, maxim 1 cm grosime)

2. Într-un castron se amestecă făina cu sarea și piperul.

3. În alt castron se bat ouăle.

4. Separat, se amestecă pesmetul cu parmezanul ras.

5. Fiecare felie de dovlecel se trece întâi prin făină, apoi prin ou și, la final prin amestecul de pesmet și parmezan.

6. Fiecare felie de dovlecel se prăjește pe fiecare parte într-o tigaie cu ulei încins până capătă o culoare aurie (în jur de 3 minute pe fiecare parte).

7. Feliile de dovleceii pane se scot pe șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

8. Dovleceii pane se servesc cu sos de usturoi sau ketchup.

Evaluează