Dovlecei umpluți

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 400 g carne tocată de porc
  • 30 g orez
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • sare
  • piper boabe și măcinat
  • 1-2 legaturi mărar
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 ou
  • 150 g piure de roșii
  • 100 ml smântână
  • 20 ml ulei floarea-soarelui

Mod De Preparare

1. Se spală și se curăță dovleceii. Se taie și se scoate miezul cu ajutorul unei lingurițe cu coadă lungă. Până se umplu cu compoziția de carne, se lasă cu gura în jos, să se scurgă pe un prosop absorbant.
2. Se curăță ceapa, se taie solzișori și se călește în ulei atât cât să devină transparentă, apoi se lasă să se răcorească. Se pune carnea tocată într-un bol și se amestecă cu ceapa, orezul și cu ardeii tocați mărunt. Se adaugă oul și condimentele. La sfârșit, se adaugă verdeața tocată mărunt și se frământă bine.
3. Se umplu dovleceii cu carne și se aranjează în tava unsă cu ulei. Printre dovleceii umpluți se strecoară și miezul de dovlecel și piureul de roșii.
4. Se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se adaugă apă călduță dacă mai este nevoie și se bagă în cuptor să se rumenească. Se servesc cu smântână și se ornează cu mărar.

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă