Drob cu garnitură de morcovi

Drob cu garnitură de morcovi

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g carne de miel
  • organe de miel (ficat, inimă, rinichi)
  • 4 morcovi carot
  • 1 lingura unt
  • 1 felie franzelă uscată
  • 2 legaturi ceapă verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura pătrunjel şi mărar verde
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • piper boabe
  • 3 ouă fierte
  • 1 lingurita cimbru şi oregano
  • unt pentru tapetat tava
  • 2 linguri pesmet
  • 1 gălbenuş
Pentru garnitură
  • 1 kg cartofi
  • 125 ml lapte
  • 75 g smântână dulce
  • 70 g unt
  • nucşoară
  • 400 g morcovi

Mod De Preparare

1. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare, piper boabe, cimbru şi oregano, aproximativ o oră. Morcovii se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi unt.

2. Carnea fiartă se curăţă de oase şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă cu organele tăiate cubuleţe, franzela înmuiată în supa de carne, ceapa şi usturoiul fin tocate, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt, ouăle crude, sare şi piper măcinat.

3. Se pune jumătate din compoziţie într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet, apoi se pun morcovii fierţi, ouăle fierte curăţate de coajă şi restul compoziţiei de carne. Deasupra se unge cu gălbenuş şi se presară puţin pesmet. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ o oră. Se taie felii şi se serveşte cu garnitură de morcovi şi piure de cartofi.

4. Cartofii fierţi se pasează şi se amestecă cu 50 g unt, smântâna, laptele şi sare.

5. Pentru garnitura de morcovi, se taie morcovii rondele şi se călesc în unt. Se stinge cu puţină apă, se adaugă sare şi nucşoară după gust şi se fierbe înăbuşit 7-8 minute.

Evaluează