Drobul de ciuperci este un preparat simplu și extrem de gustos, pe care mama ni-l făcea atunci când încercam să eliminăm din meniul nostru zilnic diverse alimente precum mezelurile. Nu este deloc greu de făcut și cu siguranță va fi pe placul întregii familii.
Se curăță ciupercile și se spală, după care se pun la fiert. Între timp, ceapa se taie mărunt și se pune în tigaie la călit, împreună cu un strop de sare. Se adaugă ciupercile fierte, ce trebuiesc tăiate feliuțe, și se călesc împreună. Se lasă la răcit.
După ce s-au răcit cipercile și ceapa, se adaugă ouălele și se amestecă bine. Apoi, treptat și amestecând continuu, se pun cele cinci linguri de făină. Se asezonează cu sare și piper.
Compoziția rezultată se pune într-o formă de copt (eu folosesc de chec sau cozonac) pe care ai tapetat-o cu hârtie de copt.
Se dă la cuptor la 180 grade, timp de o oră și 20 minute.
Atenție! Trebuie să verifici drobul cu o scobitoare pentru a te asigura că s-a copt. De obicei, timpul de coacere variază de la un cuptor la altul.