Drob de miel – reţetă clasică

Drob de miel - reţetă clasică

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg organe miel (inimă, plămâni, ficat, rinichi)
  • 1 prapur (opțional)
  • 4 ouă
  • 2 cepe medii
  • 4-5 fire ceapă verde
  • 1-2 fire usturoi verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură leurdă
  • câteva felii de pâine uscată (fără coajă)
  • unt pentru uns tava sau foaie de copt
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Rețeta clasică de drob de miel nu trebuie să lipsească din rețetarul familiei.

Pentru a obține un drob de miel clasic se vor folosi organe de miel și multe verdețuri de primăvară.

Cum se prepară drobul de miel după rețeta clasică

1. Organele de miel se curăță și se spală. Acestea se taie în bucăți mari și se pun în apă rece cu oțet (1 parte oțet, 3 părți apă) pentru 20 de minute, apoi se clătesc și se pun din nou în apă rece.

2. Dacă se folosește prapur, se pune în apă rece pentru o oră, schimbând apa o dată sau de două ori.

3. Se fierb organele de miel în apă timp de 20 de minute. Se îndepărtează spuma ce se ridică la suprafață. Se scurg de apa în care au fiert șis e lasă la răcit.

4. Ceapa uscată se curăță, se spală și se taie cubulețe. Se sotează în puțin ulei.

5. Ceapa verde, usturoiul, leurda, pătrunjelul și mărarul se toacă.

6. Într-un castron se bat ouăle.

7. Carnea de miel se trece prin mașina de tocat carne sau se taie cubulețe.

9. Pâinea se înmoaie în lapte și se adaugă peste carne. Se adaugă și ceapa sotată, ceapa verde, usturoiul verde, leurda, pătrunjelul și mărarul. Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă și ouăle bătute. Amestecul de drob trebuie să fie legat, omogen.

10. Se tapetează o formă de chec cu unt/untură sau cu foaie de copt. Se așază și se uniformizează amestecul de drob de miel. Cine dorește poate pune prapurul deasupra drobului.

11. Drobul de miel se dă la cuptorul preîncălzit la 180-190 de grade pentru 30-40 minute.

Evaluează