Drob de porc – rețeta tradițională

Drob de porc - rețeta tradițională

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Drob de porc
  • 500 g ficat de porc
  • 500 g rinichi de porc
  • 300 g carne de porc (pulpă)
  • 3 legături de ceapă verde tocate
  • 3 legături usturoi verde tocate
  • 2 lingurițe sare
  • 2-3 lingurițe piper
  • 7-8 ouă crude
  • 2 legături pătrunjel
  • 2 legături mărar
  • boabe piper

Mod De Preparare

Drobul de porc este o alternativă pentru cei ce nu tolerează carnea de miel. Rețeta pentru drob de porc este simplă și ieftină. Ingredientele se găsesc în orice magazin.

Cum se prepară drobul de porc – rețeta tradițională

1. Rinichii se curăță, se spală și se așază într-un castron cu apă și oțet circa 30 de minute.

2. Rinichii se fierb în apă cu sare 10-15 minute.

3. Ficatul se fierbe în apă și se îndepărtează spuma. Nu se lasă să fiarbă mai mult de 10 minute, altfel se amărăsc.

4. Carnea de porc se fierbe cu sare și piper în jur de 30 de minute.

5. Rinichii, ficatul și carnea se trec prin mașina de tocat sau se taie cubulețe.

4. Peste carnea trecută prin mașina de tocat se pun usturoiul verde, ceapa verde, sarea, piperul, pătrunjelul, mărarul și ouăle crude și se amestecă.

5. Amestecul de drob de porc se pune într-o formă de chec/cozonac tapetată cu foaie de copt și se dă la cuptorul preăncălzit timp de 40 de minute.

6. Drobul de porc se taie doar după ce s-a răcit.

Evaluează
1star1star1star1star1star 4.5 / 5 - 5 voturi