Drob picant de miel

Drob picant de miel

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 ficat de miel
  • 500 piept de pui
  • 4 ouă
  • 250 unt
  • 2 cepe albe
  • miezul de la o baghetă
  • 250 lapte
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o lingură pesmet
  • ceapă verde şi roşii

Mod De Preparare

  1. Ficatul de miel se lasă aproximativ o oră în lapte. Se spală carnea de pui, apoi, împreună cu ficatul, se pun să fiarbă, la foc mic, în apă cu un praf de sare.
  2. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert, apoi se scot în sită să se scurgă şi se taie bucăţi mici. Se curăţă ceapa şi se lasă câteva minute în apă rece.
  3. Separat, într-un bol, se pune miezul de la o baghetă şi se stropeşte cu laptele călduţ. Se pun toate ingredientele în robot şi se lasă să se paseze aproximativ 10 minute.
  4. Se adaugă ouăle unul câte unul, se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi compoziţia se toarnă într-o tavă de cozonac tapetată cu unt şi cu pesmet. După ce s-a copt, se lasă să se răcească şi se serveşte împreună cu alte aperitive calde, cât şi reci, şi cu ceapă verde.

Foto: shutterstock

Evaluează