Dulce-acrişor picant

Dulce-acrişor picant

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • mentă uscată
  • sare
  • piper
  • 50 ml apă minerală
  • 20 ml vin alb sec
  • 1 lingurita pudră de ardei iute
  • 1 lingura pastă de tomate
  • 20 ml rom
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1 căpăţână de usturoi
  • zeamă de lămâie

Mod De Preparare

1. Se curăţă usturoiul şi se pisează bine, cu un praf de sare. Se adaugă uleiul, puţin câte puţin, frecând continuu, ca la maioneză, apoi câţiva stropi de zeamă de lămâie şi menta uscată sfărâmată. Se toarnă apoi, pe rând, pasta de tomate, romul şi vinul.

2. În continuare, se adaugă pudra de ardei, un praf de piper. Se adaugă apa minerală şi se dă la rece. Se poate folosi ca atare, ca sos, la fripturi din peşte sau porc ori ca marinată, în care se ţin fripturile cu câteva ore înainte de a fi preparate la grătar.

Evaluează