Dulceaţă de agrişe

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg agrişe
  • 1 kg zahăr

Mod De Preparare

1. Se spală agrişele şi se lasă la scurs, într-o sită. Se cântăreşte un kilogram de fructe şi unul de zahăr, apoi se pun împreună într-o cratiţă şi se lasă la macerat, 3-4 ore.
2. Se dau să fiarbă, la foc mic, 20-30 de minute, până începe să se îngroaşe siropul. Se ia o linguriţă de sirop şi se încearcă într-un pahar cu apă rece dacă este suficient de legată. Dacă siropul face un fir subţire, care se întinde în pahar, înseamnă că este gata şi se ia de pe foc. Dacă nu, se mai lasă până se leagă. Se pune fierbinte în borcane, care se închid ermetic.

Evaluează
Media Rating
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 1 Review(s)
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.