Dulceață de gutui cubulețe

Dulceață de gutui cubulețe

Ingrediente

  • 1 kilogram gutui tăiate cubulețe
  • 4 ¼ căni de apă
  • ¼ cană zeamă de lămâie
  • 1 lingutiță coajă de lămâie
  • 4 căni de zahăr

Mod De Preparare

Din păcate gutuile nu se fac tot timpul anului, astfel că atunci când apar pe piață eu profit din plin și cumpăr cât mai multe pentru a face dulceață. Iar rețeta aceasta de dulceață de gutui cubulețe este absolut fabuloasă! O aromă delicioasă pe care nu o mai întâlnești în altă parte!

Mod de preparare

  1. Pregătește gutuile. Spală-le bine și taie-le pe jumătate. Curăță-le de cotor și taie-le cubulețe.
  2. Pune apa într-o oală adâncă. Când începe să fiarbă adaugă gutuile, zeama și coaja de lămâie. Amestecă din când în când și las-o să fiarbă până ce gutuia se înmoaie, aproximativ 10 minute.
  3. Adaugă zahărul și dă-o din nou în fiert. Amestecă bine până când se dizolvă tot zahărul. Lasă-l la foc mediu până ce dulceața devine rozalie și are consistența dorită, aproximativ 30-50 minute.
  4. Pune dulceața de gutui cubulețe în borcane sterilizare și închide-le bine.

Atenție! Cât timp dulceața de gutui cubulețe se află pe foc, nu uita să amesteci! Altfel se va lipi și va avea un gust amărui.

Sursă foto: 123rf.com

Evaluează
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 1 vot
Alte rețete