1. Se spală morcovii şi se curăţă de impurităţi. Se taie pe jumătate, apoi pe lungime şi se pun la fiert în 3 litri de apă cu sare. Când s-au înmuiat, se scot din apa sărată.
2. Lămâile se spală şi apoi se taie bucăţele, cu tot cu coajă. E bine să li se scoată sâmburii în prealabil.
3. Se amestecă feliile de morcovi fierţi cu bucăţelele de lămâie şi se pun împreună la fiert într-o oală de 3 litri cu un litru de apă. Se adaugă zahărul şi se fierbe dulceaţa până devine vâscoasă.
4. După ce a fiert, când este încă fierbinte, dulceaţa se pune în borcane. Pentru a-i accentua gustul, se pot pune în borcan bucăţele mici de morcov fiert. Se închid apoi borcanele bine şi se înfăşoară în prosoape. Se lasă la răcit timp de 12 ore.
5. Atunci când se serveşte, dulceaţa poate fi decorată cu frunze de mentă.