Dulceaţă de morcovi

Dulceaţă de morcovi

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg morcovi
  • 4 lămâi
  • 1 1/2 kg zahăr
  • 30 g sare

Mod De Preparare

1. Se spală morcovii şi se curăţă de impurităţi. Se taie pe jumătate, apoi pe lungime şi se pun la fiert în 3 litri de apă cu sare. Când s-au înmuiat, se scot din apa sărată.

2. Lămâile se spală şi apoi se taie bucăţele, cu tot cu coajă. E bine să li se scoată sâmburii în prealabil.

3. Se amestecă feliile de morcovi fierţi cu bucăţelele de lămâie şi se pun împreună la fiert într-o oală de 3 litri cu un litru de apă. Se adaugă zahărul şi se fierbe dulceaţa până devine vâscoasă.

4. După ce a fiert, când este încă fierbinte, dulceaţa se pune în bor­cane. Pentru a-i accentua gustul, se pot pune în borcan bucăţele mici de morcov fiert. Se închid apoi borcane­le bine şi se înfăşoară în prosoape. Se lasă la răcit timp de 12 ore.

5. Atunci când se serveşte, dulceaţa poate fi decorată cu frunze de mentă.

Evaluează