Dulceaţă de morcovi

De Ileana,

Ingrediente

Mod De Preparare

Surpinzător de gustoasă, sănătoasă şi uşor de preparat, dulceaţa de morcovi este desert absolut savuros. Cine s-ar fi gândit că din legumele pe care de obicei le punem în ciorbă iese un atât de bun deliciu?

Iată cum să o prepari.

Ingrediente:

1 kilogram de morcovi
1 kilogram de zahăr
4 lămâi
migdale
4 linguri de cognac

Mod de preparare:

Taie morcovii rondele şi pune-i la fiert, aşa încât să fie acoperiţi de apă.
Lasă-i la foc mic, iar când au încep să fiarbă, amestecă-i până devin ca o pastă de piure. Adaugă zahărul, sucul de de la patru lămâi şi coaja rasă de la două lămâi. Amestecă compoziţia până devin ca un gem, apoi pune deasupra migdalele prăjite şi coniacul, continuând să o amesteci şi după ce ai luat-o de pe aragaz.

După ce s-a răcit, o poţi pune în borcane. Le fierbi apoi în bain marie.

După ce s-a răcit, poţi pregăti compoziţia pentru clătite.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă