Dulceaţă de pepene galben

Retetă Dulceaţă de pepene galben

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1-2 pepeni galbeni cu miezul tare şi parfumat (pentru 800 g pulpă de fruct)
  • 800 g zahăr
  • 250 ml vin
  • zeama de la o lămâie
  • 1 lingura coajă rasă de lămâie
  • câteva frunze de lămâiţă (roiniţă)

Mod De Preparare

1. Pepenii galbeni se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Se taie miezul în cubuleţe de aproximativ 3 cm şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Se presară zahărul, apoi se stropeşte cu vin, se acoperă şi se lasă la rece de seara până dimineaţa.

2. Se scurge siropul lăsat şi se pune la foc, până se leagă. Se adaugă coaja de lămâie şi pepenele galben. Se fierbe în continuare, la foc iute, până se leagă din nou, aproximativ 10 minute.

3. Se aromează cu frunze de lămâiţă, se toarnă într-un castron curat şi se lasă puţin să se răcească. Se pune apoi la borcane şi se serveşte cu apă rece sau se păstrează pentru iarnă.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.