1. Se aleg portocale potrivit de mari, cu coaja groasă. Se spală bine şi se rad superficial, cât să se înlăture numai coaja lucioasă, de deasupra. Se pun în apă rece, se lasă la frigider de pe o zi pe alta.
2. Se fierb 2 – 3 ore, până se înmoaie bine, deoarece atunci când se fierb în siropul de zahăr se întăresc. Se scurg apoi şi se lasă o oră, în apă rece.
3. Între timp, se topeşte pe foc zahărul în 2 căni de apă. Se lasă să fiarbă până se leagă siropul. Se ia de pe foc şi se adaugă portocalele tăiate feliuţe subţiri. Se lasă 10 minute, apoi se pune din nou pe foc şi se lasă până se leagă siropul. Se adaugă zeama de la o jumătate de lămâie şi se mai ţine pe foc câteva clocote.
4. Se pune la borcane când încă mai e caldă şi se astupă etanş.