Dulceaţă de portocale

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg portocale
  • 1 kg zahăr
  • 1 lămâie

Mod De Preparare

1. Se aleg portocale potrivit de mari, cu coaja groasă. Se spală bine şi se rad superficial, cât să se înlăture numai coaja lucioasă, de deasupra. Se pun în apă rece, se lasă la frigider de pe o zi pe alta.

2. Se fierb 2 – 3 ore, până se înmoaie bine, deoarece atunci când se fierb în siropul de zahăr se întăresc. Se scurg apoi şi se lasă o oră, în apă rece.

3. Între timp, se topeşte pe foc zahărul în 2 căni de apă. Se lasă să fiarbă până se leagă siropul. Se ia de pe foc şi se adaugă portocalele tăiate feliuţe subţiri. Se lasă 10 minute, apoi se pune din nou pe foc şi se lasă până se leagă siropul. Se adaugă zeama de la o jumătate de lămâie şi se mai ţine pe foc câteva clocote.

4. Se pune la borcane când încă mai e caldă şi se astupă etanş.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma