Dulceață de smochine

Dulceață de smochine

Ingrediente

  • 500 g smochine
  • 380 g zahăr
  • 110 ml apă
  • o lămâie mică

Mod De Preparare

Dulceața de smochine este un desert rafinat, cu care nu suntem obișnuiți, nefiind specific plaiurilor noastre mioritice, însă îl putem face foarte ușor acasă.

Smochinele sunt niște fructe delicioase și deosebit de sănătoase. Fie că le consumi proaspete sau uscate, conținutul lor bogat de fibre le face ideale pentru combaterea constipației. Mai mult, sunt perfecte pentru controlul colesterolului și reglarea glicemiei.

Mai mult, smochinele sunt surse importante de vitamine și minerale, cum ar fi: vitamina A, vitamina C, vitamina K, potasiu, magneziu și zinc. De asemenea, conțin mult calciu, fiind așadar aliați de nădejde în prevenirea osteoporozei și problemelor dentare.

Iată cea mai simplă rețetă de dulceață de smochine:

  1. Spală bine smochinele și taie-le codițele.
  2. Spală lămâia și tai-o în jumătate. Una dintre jumătăți tai-o în felii.
  3. Într-o oală încăpătoare, amestecă apa cu zahărul.
  4. Lasă amestecul să fiarbă până se îngroașă puțin, apoi adaugă smochinele.
  5. După ce ai adăugat fructele, lasă să fiarbă la foc mediu aproximativ jumătate de oră. În acest interval, nu uita să iei spuma care se formează la suprafață cu ajutorul unei linguri sau palete.
  6. Adaugă feliile de lămâie și zeama de la jumătatea de lămâie și amestecă bine.
  7. Când siropul este dens și curge greu de pe lingură, este momentul să iei dulceața de pe foc.
  8. Repartizează dulceața în borcane sterilizate, pe care le acoperi cu un prosop gros de bucătărie până se răcesc.
  9. De acum te poți bucura de dulceață de smochine oricând îți este poftă.

Dacă îți plac dulcețurile deosebite, află mai multe despre dulceața de ceapă – cum se face și cu ce se mănâncă

Evaluează
Alte rețete