Dulceaţă de zmeură

Retetă Dulceaţă de zmeură

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 kg zmeură
  • 3 kg zahăr cristale

Mod De Preparare

Dulceaţă de zmeură – o dulceaţă delicioasă şi parfumată p ecare trebuie să o ai în casă. Iată o reţetă simplă.

1.   Zmeura aleasă şi foarte rapid trecută sub un jet de apă rece se pune într-un vas special de dulceaţă şi se așază la foc mic.

2.   Se lasă 20 de minute şi, când fructele par că s-au topit, se măreşte focul până ce dă în clocot. Se lasă un minut să fiarbă la foc mare.

3.   Se pune zahărul şi se amestecă. Se lasă să dea în clocot şi apoi încă 7 minute să fiarbă. Se trage vasul de pe foc.

4. Se spumează şi se toarnă dulceaţa în borcane. Se pun capace şi se întorc borcanele pe capace pentru a se răci aşa.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare