Dulceaţă de zmeură

Retetă Dulceaţă de zmeură

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg zmeură
  • 1 kg zahăr

Mod De Preparare

1. Se spală zmeura, se rup codiţele şi se pune pe o sită să se scurgă, după care se cântăreşte un kilogram. Se cântăreşte aceeaşi cantitate de zahăr, apoi se pun împreună într-o cratiţă.
2. Se scutură cratiţa, astfel încât fructele să se amestece bine cu zahărul şi se lasă apoi la rece, 2-3 ore.
3. După ce s-a scos de la rece, se pune la fiert la foc mic. Din când în când se mai scutură cratiţa şi i se ia spuma, pe măsură ce se formează. Când a început să se lege, se ia o linguriţă de zeamă şi se încearcă într-un pahar cu apă rece dacă este suficient de legată. Dacă siropul face un fir subţire, care se întinde în pahar, înseamnă că este gata şi se ia de pe foc. Dacă nu, se mai lasă până se leagă. Se pune fierbinte în borcane, care se închid ermetic.

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă