Gălbenuşurile se freacă bine cu uleiul, ca la maioneză. Se adaugă jumătate din zahărul pudră, 5 linguri de apă caldă şi se amestecă bine. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă 5 linguri de apă caldă, coaja de portocală şi se amestecă apoi cu gălbenuşurile. La final se încorporează făina şi praful de copt.
Se pune deoparte un sfert din compoziţia de chec şi se adaugă cacao. Se ung două forme de chec, se toarnă cele două compoziţii şi se lasă la copt 40 de minute. După ce s-au răcit, checul alb se taie pe diagonală să ia formă de triunghi.
Se spală căpşunile şi se păstrează cele mari pentru ornament. Restul de fructe se fierb şi se zdrobesc. Se face un sirop cu 150 g zahăr şi un pahar de apă, se adaugă gelatina înmuiată, piureul de căpşuni şi zeama de lămâie. Se fierbe la foc mic până se îngroaşă jeleul.
Checul de cacao se acoperă cu căpşuni întregi şi se toarnă deasupra jeleu. Se pune apoi triunghiul de chec alb, se unge cu jeleu şi se ornează cu căpşuni. Se ţine la frigider până se întăreşte jeleul.