1. Pentru blat, se bat gălbenuşurile cu fructoza şi cu untul moale. Se adaugă cacao, esenţă de rom, lapte şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Se toarnă totul în forma de copt tapetată cu hârtie şi se lasă în cuptorul încins cam 30 de minute.
2. Pentru crema jeleu, se pasează 4 banane bine coapte, până se obţine un piure. Se încorporează gelatina dizolvată pe baie de abur.
3. Se aşază blatul înconjurat de inelul special pentru montat. Se aşază peste el rondele sau jumătăţi din bananele rămase. Se toarnă deasupra jeleul. Se dă la rece cam 2 ore.
4. Între timp, se prepară glazura. Se bate smântâna cu fructoza, se adaugă iaurtul şi esenţa de rom. Gelatina se lasă la înmuiat în puţină apă rece, apoi se dizolvă pe baie de aburi. Când e gata, se adaugă la cremă şi se omogenizează. Se scoate tortul, se adaugă deasupra jeleului crema albă şi se dă din nou la rece, până se întăreşte.