Fasolatha – supă de fasole grecească

Retetă Fasolatha - supă de fasole grecească

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g de fasole albă mică (lăsată la înmuiat peste noapte)
  • 1 ceapă mare tocată
  • 2 morcovi tăiați cubulețe sau felii
  • 1 bucată țelină apio
  • 150 g roșii proaspete date pe răzătoare (sau din conservă)
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 150 ml ulei de măsline (preferabil extra virgin)

Mod De Preparare

Fasolatha este o supă cremoasă de fasole de origine grecească. Acest fel de mâncare este ieftin și gustos. Dacă vreți să fiți ca grecii, nu folosiți conserve, ci doar legume proaspete sau conservate în casă.

Cum se prepară fasolatha – supa de fasole grecească

1. Fasolea se fierbe în apă la foc mare. Se fierbe 3 – 4 minute și apoi se aruncă apa. Fasolea se strecoară și se dă deoparte.

2. Într-o oală încăpătoare se adaugă toate ingredientele cu excepția roșiilor, a pastei de roșii și a uleiului de măsline.

3. Peste legume se toarnă 3 litri de apă și se fierb la foc mare.

4. Cand atinge punctul de fierbere, se dă focul la mediu și se continuă fierberea până când fasolea s-a fiert (uneori poate dura până la 2 ore, depinde de fasole).

5. Se adaugă roșiile proaspete, pasta de roșii și uleiul de măsline. Se condimentează cu sare și piper.

6. Se gătește încă 30 de minute până ce supa devine groasă și cremoasă, având grijă să se amestece ocazional pentru a preveni lipirea legumelor de fundul oalei.

Evaluează
Media Rating
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 2 Review(s)
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare