Fasole bătută cu sos de roșii și ceapă

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru 3 porții:
  • 2-3 cepe, tăiate pe jumătate
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță boia
  • 1 linguriță turmeric
  • sare
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1-2 linguri apă
  • 350-400 grame fasole la conservă
  • 1/2 cană supă de vită
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 lingură tahini
  • cimbru
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Încercați o rețetă specială de fasole bătută, îmbunătățită cu tahini și un sos mai special.

Cum se prepară fasole bătută cu sos de roșii și ceapă

Potrivit sodelicious.ro, cepele se pasează în blender iar apoi se călește într-o tigaie în care în prealabil s-au încins câteva linguri de ulei de măsline.

Se asezonează cu sare iar apoi se completează cu pastă de tomate și cu un pic de apă. Se amestecă și apoi se lasă deoparte.

Fasolea se pune într-un pahar înalt pentru măsurat și se toarnă peste ea supa de vită. Se adaugă usturoiul, tahini, un pic de cimbru și se stropește cu uleiul de măsline rămas. Se asezonează cu sare și piper și apoi se pasează.

Fasolea bătută se servește apoi împreună cu sosul gros de ceapă și roșii.

Sursă rețetă și video: sodelicious.ro

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma