Fasole boabe cu sos picant

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 500 g fasole cu bobul mare
  • 5 gogoşari
  • 4 cepe
  • 2 căţei usturoi
  • piper
  • chili
  • sare
  • boia dulce
  • boia iute
  • 8 roşii
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 legatura mărar

Mod De Preparare

1. Cu o seară înainte de a se prepara, se lasă fasolea să se înmoaie în apă călduţă. A doua zi, se mai trece prin câteva ape şi apoi se opăreşte de 2-3 ori până ce se elimină toxinele.

2. Fasolea se pune să fiarbă cu apă cât să o acopere, la foc mic, cu un capac deasupra.

3. Separat, se curăţă ardeii, ceapa şi roşiile şi se toacă mărunt, apoi se călesc în uleiul de măsline până îşi schimbă culoarea.

4. După ce fasolea s-a fiert, se amestecă cu legumele înăbuşite, se condimentează cu sare, piper, chilli şi boia dulce şi iute şi se bagă în cuptor. Fasolea boabe se serveşte ornată cu mărar şi salată de legume proaspete sau murături.