1. Se alege fasolea, se spală în apă caldă şi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie.
2. Dimineaţa se strecoară şi apoi se fierbe în 2-3 ape, cu un praf de sare. Se procedează aşa pentru a se elimina toxinele.
3. După ce a fiert, se scoate în sită şi se lasă la scurs. Se taie ceapa roşie solzişori şi se căleşte în ulei, doar cât să se înmoaie, apoi se adaugă pasta de roşii şi fasolea fiartă. Se toarnă apă călduţă şi se lasă să scadă şi să clocotească.
4. Iahnia se condimentează cu sare, piper boabe şi măcinat, foaie de dafin şi rozmarin şi se lasă să mai dea în câteva clocote. Între timp, se taie cârnaţii rondele, se prăjesc, apoi se adaugă în fasole. Se scoate din cuptor şi se serveşte cu pâine unsă cu usturoi şi mărar.