1. Fasolea se înmoaie de cu seara. A doua zi se pune la fiert în apă rece, într- o oală acoperită şi se lasă pe foc până se înmoaie bine boabele de fasole.
2. Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în uleiul încins. Se adaugă boia, foaia de dafin şi carnea de vită tăiată cubuleţe. Se lasă să se prăjească la foc mic şi se adaugă câte puţină apă, să fiarbă înăbuşit. Ardeiul gras se curăţă şi se taie cubuleţe. Roşiile se curăţă de pieliţă, se taie mărunt şi se adaugă, împreună cu ardeiul, peste carne. Se condimentează cu sare, piper, tarhon şi cimbru.
3. Când sunt aproape gata, se amestecă cu fasolea fiartă bine scursă şi cu porumbul şi se mai lasă 5 minute la foc mic. Se serveşte cu ardei iute tăiat fin.