1. Se curăţă fasolea, se spală bine şi se pune să fiarbă separat în apă călduţă, cu apă şi cu o linguriţă de sare. După ce a fiert, se scoate din apă şi se lasă în sită. Se stropeşte cu zeama de la o lămâie şi se acoperă cu o folie de plastic.
2. Separat, muşchiul de porc se taie felii subţiri şi se căleşte în uleiul de floarea-soarelui, împreună cu ceapa tăiată solzişori şi morcovii raşi pe răzătoarea mare. Se lasă să se pătrundă bine şi apoi se stropeşte cu puţină apă călduţă.
3. Se adaugă condimentele, după gust, usturoiul tocat mărunt şi piureul de roşii şi se mai lasă să fiarbă câteva minute.
4. Fasolea verde fiartă se toarnă peste carne şi sosul de roşii, se toarnă într-o formă şi se bagă în cuptorul încins. Se scoate de la cuptor şi se serveşte cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.