Fasole cu sos alb și ceapă

Fasole cu sos alb și ceapă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg fasole verde
  • 2-3 cepe
  • 50 g unt
  • 2 lingurite ulei
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1-2 lingurite făină
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita nucșoară

Mod De Preparare

1. Fasolea se fierbe în apă cu puţină sare. Ceapa se taie rondele şi se rumeneşte în ulei.
3. Între timp, se topeşte untul, se adaugă făina cernută şi laptele călduţ. Se condimentează cu sare, piper măcinat şi nucşoară.
4. Se tapetează o tavă cu unt şi cu pesmet, se pune fasolea fiartă, sosul alb şi se dă la cuptor 30 de minute. Se serveşte ornată cu ceapa rumenită.

Evaluează