Fasole mexicană

De Ileana,

Ingrediente

  • 150 ml ulei
  • 1/2 lingurita chili
  • 6 linguri apă
  • 6 linguri sos de tomate
  • 100 g paste făinoase mici
  • 1 ceapă
  • 50 g orez
  • 350 g carne tocată
  • 250 g fasole uscată
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Fasolea, orezul şi pastele se fierb separat.
2. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în 2 linguri de ulei. Se adaugă carnea tocată, sare şi piper şi se căleşte în continuare.
3. Se prepară un sos din sosul de tomate, apă, chili şi sare.
4. Într-un vas termorezistent se amestecă fasolea, orezul, pastele, carnea şi sosul şi se toarnă uleiul rămas.
5. Compoziţia obţinută se dă la cuptor, pentru aproximativ 30 de minute, amestecând din când în când.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă