Fasole mexicană

Retetă Fasole mexicană

De Ileana,

Ingrediente

  • 150 ml ulei
  • 1/2 lingurita chili
  • 6 linguri apă
  • 6 linguri sos de tomate
  • 100 g paste făinoase mici
  • 1 ceapă
  • 50 g orez
  • 350 g carne tocată
  • 250 g fasole uscată
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Fasolea, orezul şi pastele se fierb separat.
2. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în 2 linguri de ulei. Se adaugă carnea tocată, sare şi piper şi se căleşte în continuare.
3. Se prepară un sos din sosul de tomate, apă, chili şi sare.
4. Într-un vas termorezistent se amestecă fasolea, orezul, pastele, carnea şi sosul şi se toarnă uleiul rămas.
5. Compoziţia obţinută se dă la cuptor, pentru aproximativ 30 de minute, amestecând din când în când.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.