Fasolea păstăi este vedeta toamnei. Are un gust delicios, este sănătoasă, sățioasă și extrem de ușor de pregătit. Dacă vrei să te bucuri de fasolea păstăi și în sezonul rece, cel mai indicat este să îți pregătești conserve pentru iarnă. Te învățăm mai jos cum să pui fasole păstăi la borcan.
Rețeta de păstăi la borcan este extrem de simplă, iar borcanele se păstrează toată iarnă.
1. Fasolea spălată se pune la fiert în apă cu sare măsurată în proporţie de 2 linguriţe pentru fiecare litru de apă.
2. Nu se fierbe complet, doar 15 minute, şi când este aproape fiartă, se pune în borcane. Deasupra se toarnă zeama sărată în care a fiert.
3. Se pune câte o aspirină în fiecare borcan şi se astupă. Se pun la fiert într-un vas mare şi se lasă 90 de minute.
Asta-i tot. Aceștia sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi dacă vrei să te bucuri de gustul delicios de păstăi chiar și în plină iarnă. Fasolea păstăi nu își schimbă gustul, nici culoarea și, imediat cum ai scos-0 din borcan poți face cea mai bună mâncăre din fasole păstăi la borcan.