Fettuccine Alfredo – Paste cu unt și parmezan

Fettuccine Alfredo - Paste cu unt și parmezan

Ingrediente

  • 400 g paste fettucine uscate
  • 300 ml smântână de gătit
  • 200 g parmezan ras
  • 30 g unt
  • nucșoară proaspăt rasă după gust
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod De Preparare

Preparate pentru prima dată de Alfredo di Lelio la Roma, pastele cu unt și parmezan, cunoscute și ca Fettuccine Alfredo s-au născut din dorința lui Alfredo de a-i oferi soției însărcinate ceva mai bun ca pastele al buro (paste cu unt), așa că a adăugat și parmezan.

Pastele au devenit extrem de populare datorită actorilor Douglas Fairbank și Mary Pickford care au mâncat în 1927 aceste paste în restaurantul lui Alfredo și le-au popularizat în SUA.

Cum se prepară pastele cu unt și parmezan – Fettuccine Alfredo

1. Gătiți pastele conform indicațiilor de pe pachet. Patele trebuie să fie al dente.

2. Într-o tigaie, pe foc se amestecă smântâna de gătit, untul și nucșoara. Adăugați și parmezanul.

3. Scurgeți pastele. Păstrați cam 100 de ml din apa în care au fiert pastele.

4. Puneți pastele peste amestecul de smântână și parmezan și amestecați. Dacă sosul e prea dens începeți să adăugați treptat apa de la paste.

5. Se servesc cu piper proaspăr măcinat

Evaluează