Reţeta de ficat cu bacon pe plită – o cină specială pentru zilele de sărbătoare. Se face foarte uşor!
1. Fie că este preparat pe grătar, pe plită sau în tigaie, ficatul trebuie tăiat felii groase de 1,5 cm, pentru a se păstra cât mai roze friptura la sfârșit. Se ung bine feliile de ficat și se pun pe plita foarte încinsă (la fel de bine însă se poate folosi și o tigaie cu fund gros). Se întoarce ficatul la fiecare 30 de secunde, lăsându-l câte 3 minute pe fiecare parte în total. În ultimul minut de gătire se pune o fâșie de bacon pe tigaie peste care așază un fir de rozmarin, apoi peste se pune ficatul, o se lasă să se infuzeze la foc indirect.
2. În timp ce ficatul se lasă deoparte, baconul se rumenește bine, apoi se așază în farfurie peste ficat. Se adaugă un cub de unt deasupra sa, să se topească și să curgă peste ficat.
3. Friptura se flambează cu coniac în ultimele 10 secunde. Se servește cu piure de cartofi sau cu orice altă garnitură, după gust.
Rețetă pregătită în emisiunea 'Draga mea prietenă' de la Kanal D.