1. Se spală ficatul, se curăţă de pieliţe şi se taie felii potrivite. Acestea se ţin 30 de minute sau chiar o oră în lapte, să se înmoaie şi să capete o aromă deosebită.
2. Se scoate ficatul din lapte, se trece printr-un jet de apă caldă şi se aranjază în tavă.
3. Se curăţă ceapa, ardeiul, se spală agrişele sau coacăzele şi se pun printre bucăţile de ficat. Se amestecă vinul cu 100 ml apă, cu untul topit şi se toarnă deasupra ficatului. Se condimentează cu piper, boia şi sare grunjoasă, se acoperă tava cu un capac şi se bagă în cuptorul încins.
4. Cu 10 minute înainte de a scoate tava din cuptor, se ia capacul şi se mai lasă la rumenit câteva minute. Se serveşte cald cu pâine coaptă pe vatră şi se ornează cu frunzuliţe de busuioc verde.