Ficat în sos de ardei

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g ficat de vită
  • 200 ml lapte
  • 1 praf sare
  • 500 g gogoşari
  • 2 ardei graşi
  • 1 legatura pătrunjel
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod De Preparare

1. Înainte de a prepara această reţetă, la fel ca şi la oricare alt fel care conţine ficat, e bine ca ficatul să se ţină, măcar câteva ore, în lapte. Apoi, se clăteşte ficatul în apă călduţă şi se pune la fiert. Se lasă să dea în câteva clocote, apoi se dă deoparte, acoperit.

2. Se curăţă gogoşarii şi ardeii, se condimentează cu un praf de sare, apoi se înăbuşă 5 minute la foc mic. Se adaugă apă, puţin câte puţin, şi o linguriţă de ulei de măsline.

3. După ce s-au călit gogoşarii, se adaugă ficatul tăiat felii şi se bagă la cuptor, câteva minute, să se rumenească.

4. Mâncarea se serveşte ornată cu frunze de pătrunjel şi feliuţe de gogoşari.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete