1. Se curăţă ficatul de pieliţe, se spală în câteva ape, se scurge şi se pune să fiarbă la foc mic, aproximativ 30 de minute. Se verifică dacă a fiert şi se scoate în sită să se scurgă. Sita se acoperă cu un capac, ca să nu se usuce ficatul.
2. Separat, se curăţă ceapa şi 4 mere, care apoi se taie felii şi se călesc câteva minute în untul amestecat cu uleiul de măsline. După ce s-au înmuiat, se pune vinul, mierea, piperul şi sarea grunjoasă şi se fierb cinci minute, la foc mic.
3. Merele care au rămas, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se storc, iar sucul se adaugă în sosul preparat.
4. Se pune ficatul într-o cratiţă de teflon, se răstoarnă merele, ceapa şi sosul şi se bagă la cuptor 30 de minute să se rumenească. Se ornează cu frunzuliţe de busuioc şi se serveşte cald.